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Registros recuperados : 28 | |
7. | | SILVA, A. F.; SILVA, M. S. L. da; FELISBERTO, N. R. de O.; OLIVEIRA, L. S.; CAVALCANTE, M. C.; NOGUEIRA, D. M. Contribuição das políticas públicas na qualidade de vida das famílias de criadores de caprinos leiteiros. In: CONGRESSO INTERNACIONAL INTERDISCIPLINAR EM EXTENSÃO RURAL E DESENVOLVIMENTO, 2.; REUNIÃO DA REDE-FRANCO BRASILEIRA PELO DESENVOLVIMENTO SUSTENTÁVEL NO SEMIÁRIDO DO NORDESTE, 3.; ENCONTRO NACIONAL DA AGRICULTURA FAMILIAR, 4.; SEMINÁRIO INTERTERRITORIAL DE CAPRINOVINOCULTURA, DA BAHIA, 1.; FEIRA DE EMPREENDEDORISMO DE MULHERES, 3.; JORNADA DE AGROECOLOGIA DO SERTÃO DO SÃO FRANCISCO, 1., 2019, Juazeiro. Territorialidades, mudanças climáticas, agroecossistemas e premissas para o desenvolvimento sustentável. Petrolina: Univasf, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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8. | | SILVEIRA, T. S.; RODRIGUES, M. T.; MATOS, R. da S.; BOMFIM, M. A. D.; SILVA, S. P. da; FELISBERTO, N. R. de O.; CEZÁRIO, A. S. Fluxo de digesta no omaso em cabras leiteira alimentadas com diferentes fontes lipídicas. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 46., 2009, Maringá. Inovação científica e tecnológica em zootecnia: anais dos resumos. Maringa: SBZ: UEM, 2009. 3 f. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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9. | | GONÇALVES, H. C.; WECHSLER, F. S.; RAMOS, A. A.; PULZ, L. M.; LOSI, T. C.; FELISBERTO, N. R. de O.; GOMES, H. F. B.; GIASSETI, A. P. Fatores genéticos e de meio de curva de lactação de caprinos leiteiros. Boletim da Indústria Animal, Nova Odessa, v. 61, n. 1, p. 13-30, 2004. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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10. | | SILVA, A. F.; SILVA, M. S. L. da; FELISBERTO, N. R. de O.; FERNANDES, F. E. P.; OLIVEIRA, L. S.; SOUZA, S. L. Metodologia de comunicação para pesquisa, ensino e extensão rural em período de pandemia e pós pandemia. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DE EDUCAÇÃO AMBIENTAL INTERDISCIPLINAR, 1.; CONGRESSO BRASILEIRO DE EDUCAÇÃO AMBIENTAL INTERDISCIPLINAR, 6.; WORKSHOP DE EDUCAÇÃO AMBIENTAL INTERDISCIPLINAR, 9., 2023, Juazeiro. Anais... Juazeiro: Univasf, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Semiárido; Embrapa Solos. |
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11. | | MATOS, R. da S.; RODRIGUES, M. T.; BOMFIM, M. A. D.; CORDEIRO, A. G. P. C.; SILVA, S. P. da; FELISBERTO, N. R. de O.; MORAES, P. M. Digestibilidade da dieta em cabras leiteiras alimentadas com diferentes fontes lipídicas. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 46., 2009, Maringá. Inovação científica e tecnológica em zootecnia: anais dos resumos. Maringa: SBZ: UEM, 2009. 3 f. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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12. | | MATOS, R. da S.; RODRIGUES, M. T.; BOMFIM, M. A. D.; SILVA, M. M. C da; FELISBERTO, N. R. de O.; SILVA, S. P. da. CLA in milk dairy goats. In: ANNUAL MEETING BRAZILIAN SOCIETY OF ANIMAL SCIENCE, 50., 2013, Campinas. The integration of knowledge in animal production: abstracts. Campinas: SBZ, 2013. Abstract 6HB4. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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13. | | MATOS, R. da S.; RODRIGUES, M. T.; BOMFIM, M. A. D.; FELISBERTO, N. R. de O.; SILVA, S. P. de; SANTANA, R. C. S. Eficiência microbiana ruminal em dietas para cabras leiteiras suplementadas com diferentes fontes. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 47., 2010, Salvador. Empreendedorismo e progresso científico na zootecnia brasileira: anais. Salvador: SBZ, 2010. 3 f. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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14. | | FELISBERTO, N. R. de O.; RODRIGUES, M. T.; BOMFIM, M. A. D.; MATOS, R. da S.; CORDEIRO, A. G. P. C.; SILVA, M. M. C. da. Effects of different sources of protein on digestive characteristics, microbial efficiency, and nutrient flow in dairy goats. Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 40, n. 10, p. 2228-2234, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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16. | | OLIVEIRA, L. S.; FELISBERTO, N. R. de O.; NOGUEIRA, D. M.; SILVA, A. F.; BIAGIOLI, B.; GONZALEZ-ESQUIVEL, C. E.; TEIXEIRA, I. A. M. de A. Typology of dairy goat production systems in a semiarid region of Brazil. Small Ruminant Research, v. 216, 106777, Nov. 2022. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Semiárido. |
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17. | | MATOS, R. da S.; RODRIGUES, M. T.; BOMFIM, M. A. D.; FELISBERTO, N. R. de O.; CORDEIRO, A. G. P. C.; LAGE, J. F.; FRAZÃO, A. C. do N. Balanço de nitrogênio em cabras leiteiras alimentadas com diferentes fontes lipídicas. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 46., 2009, Maringá. Inovação científica e tecnológica em zootecnia: anais dos resumos. Maringa: SBZ: UEM, 2009. 3 f. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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18. | | ARAÚJO, R. A. de; NEIVA, J. N. M.; ROGERIO, M. C. P.; SANTOS NETO, C. F. dos; FIGUEIREDO, H. O. S.; MARANHÃO, S. R.; FELISBERTO, N. R. de O.; POMPEU, R. C. F. F. Feeding behavior and physiological parameters of goats fed with detoxified castor cake at different stages of pregnancy. Biological Rhythm Research, v. 50, Oct. 2019. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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19. | | EGITO, A. S. do; GONÇALVES, M. C.; BEZERRA, E. dos; SILVA, M. M. C. da; FELISBERTO, N. R. de O.; CAVALCANTI, M. T.; LAGUNA, L. E.; GONÇALVES, I. C. D. Fabricação de queijos utilizando ervas aromáticas: validação e transferência de tecnologia. Brasília, DF: Embrapa, 2023. 28 p. ODS 2, ODS 9. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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20. | | SILVA, A. F.; SILVA, M. S. L. da; FELISBERTO, N. R. de O.; FERNANDES, F. E. P.; OLIVEIRA, L. S.; SOUZA, S. L. de; BEZERRA, G. J. S. M. Campo remoto: metodologia para diálogo com famílias agricultoras em período de pandemia e pós-pandemia. Cadernos de Ciência & Tecnologia, v. 41, e27389, 2024. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Solos; Embrapa Unidades Centrais. |
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Registros recuperados : 28 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Caprinos e Ovinos. Para informações adicionais entre em contato com cnpc.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
01/11/2019 |
Data da última atualização: |
07/11/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
ARAÚJO, R. A. de; NEIVA, J. N. M.; ROGERIO, M. C. P.; SANTOS NETO, C. F. dos; FIGUEIREDO, H. O. S.; MARANHÃO, S. R.; FELISBERTO, N. R. de O.; POMPEU, R. C. F. F. |
Afiliação: |
RICARDO ALVES DE ARAÚJO, University Federal of Ceara (UFC) - Fortaleza, CE, Brazil; JOSÉ NEUMAN MIRANDA NEIVA, University Federal of Tocantins (UFT) - Araguaína, TO, Brazil; MARCOS CLAUDIO PINHEIRO ROGERIO, CNPC; CLEMENTE FERNANDES DOS SANTOS NETO, University Federal of Ceara (UFC) - Fortaleza, CE, Brazil; HEVILA OLIVEIRA SALLES FIGUEIREDO, CNPC; SAMUEL ROCHA MARANHÃO, University Federal of Ceara (UFC) - Fortaleza, CE, Brazil; NIVEA REGINA DE OLIVEIRA FELISBERTO, CNPC; ROBERTO CLAUDIO FERNANDES F POMPEU, CNPC. |
Título: |
Feeding behavior and physiological parameters of goats fed with detoxified castor cake at different stages of pregnancy. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Biological Rhythm Research, v. 50, Oct. 2019. |
DOI: |
https://doi.org/10.1080/09291016.2019.1594119 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: We evaluated the influence of the substitution of soybean meal (SM) by detoxified castor cake (DCC) on the feeding behavior and physiological parameters of pregnant goats and fed with diets containing DCC by alkaline solutions in confinement regime during the stages of pregnancy (first two thirds third and final). Three diets were provided to the experimental animals: a herbal of soybean meal, and two others with detoxified castor (DCC) with calcium hydroxide (Ca(OH)2) and sodium hydroxide (NaOH). The goats fed with NaOH DCC showed the lowest fuel intake, both DM and NDFap (P < 0.05). This variation in intake of DM directly influences at the time of supply, where we observed that the goats fed with NaOH DCC spent less time in this activity, which spent more time on other activities. In relation to the gestational phase, we observed that there was no effect (P > 0.05) on the intake of DM, NDFap, feeding time, rumination, idle and other activities. The detoxified castor with sodium hydroxide reduces the dry matter intake and feed efficiency of goats during pregnancy. The physiological parameters are influenced both by the diets as the stages of pregnancy, but without negative changes indicating that animal stress or discomfort. |
Palavras-Chave: |
Alkaline solutions; Consumption of water; Feed efficiency. |
Thesagro: |
Alimento Para Animal; Caprino; Consumo Alimentar; Ingestão; Nutrição Animal; Ricinus Communis. |
Thesaurus NAL: |
Animal feeding; Animal nutrition; Feed intake; Feeding behavior; Gestational age; Goats. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
LEADER 02464naa a2200397 a 4500 001 2113795 005 2019-11-07 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1080/09291016.2019.1594119$2DOI 100 1 $aARAÚJO, R. A. de 245 $aFeeding behavior and physiological parameters of goats fed with detoxified castor cake at different stages of pregnancy.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aAbstract: We evaluated the influence of the substitution of soybean meal (SM) by detoxified castor cake (DCC) on the feeding behavior and physiological parameters of pregnant goats and fed with diets containing DCC by alkaline solutions in confinement regime during the stages of pregnancy (first two thirds third and final). Three diets were provided to the experimental animals: a herbal of soybean meal, and two others with detoxified castor (DCC) with calcium hydroxide (Ca(OH)2) and sodium hydroxide (NaOH). The goats fed with NaOH DCC showed the lowest fuel intake, both DM and NDFap (P < 0.05). This variation in intake of DM directly influences at the time of supply, where we observed that the goats fed with NaOH DCC spent less time in this activity, which spent more time on other activities. In relation to the gestational phase, we observed that there was no effect (P > 0.05) on the intake of DM, NDFap, feeding time, rumination, idle and other activities. The detoxified castor with sodium hydroxide reduces the dry matter intake and feed efficiency of goats during pregnancy. The physiological parameters are influenced both by the diets as the stages of pregnancy, but without negative changes indicating that animal stress or discomfort. 650 $aAnimal feeding 650 $aAnimal nutrition 650 $aFeed intake 650 $aFeeding behavior 650 $aGestational age 650 $aGoats 650 $aAlimento Para Animal 650 $aCaprino 650 $aConsumo Alimentar 650 $aIngestão 650 $aNutrição Animal 650 $aRicinus Communis 653 $aAlkaline solutions 653 $aConsumption of water 653 $aFeed efficiency 700 1 $aNEIVA, J. N. M. 700 1 $aROGERIO, M. C. P. 700 1 $aSANTOS NETO, C. F. dos 700 1 $aFIGUEIREDO, H. O. S. 700 1 $aMARANHÃO, S. R. 700 1 $aFELISBERTO, N. R. de O. 700 1 $aPOMPEU, R. C. F. F. 773 $tBiological Rhythm Research$gv. 50, Oct. 2019.
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Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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